Pasta m. svampe

Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course Hovedret, pastaret, tilbehør

Ingredients
  

  • 300 g Pasta penne
  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. løg hakket
  • 250 g blandede svampe kejserhatte, champignion etc.
  • 3 fed fed hvidløg finthakket
  • tsk tørret timian
  • 1 dl. Tør hvidvin
  • 1 dl. marscarpone Piskefløde kan også bruges i en snæver vending
  • 50 g frisk parmesan
  • salt og peber

Instructions
 

  • Bring en stor gryde vand i kog og tilsæt en god skefuld salt. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  • Lav imens svampesaucen. Varm smørret i en sauterpande, og steg løg, svampe og hvidløg i ca.5-7 min., til det er let gyldent. Tilsæt hvidvin og timian, og lad det simre over lav varme. Når hvidvinen er reduceret til det halve, tilsættes mascarpone og parmesan.
  • Lad osten smelte under omrøring, og smag til med salt og peber. Juster konsistensen med lidt pastavand, hvis saucen er meget tyk.
  • Vend forsigtigt den nykogte pasta i svampesaucen, smag til, og server straks, gerne med et par friske basilikumblade og parmesan på toppen.

Notes

serveres sammen med eksempelvis "svinemørbrad sous vide" skåret i skiver på toppen.
Keyword opdateret