
Pizza dej
Den nemme og hurtige version, der faktisk også kan benyttes i en hurtig vending til at lave nogle lækre "suppe dyppe venlige" kuvertbrød 🙂
Ingredients
- 25 g Gær
- 2 dl Lunkent vand
- 1 tsk Salt
- 2 spsk Olivenolie
- 50 g Durum Hvedemel
- 300 g Hvedemel ca.
Instructions
- Rør gæret ud i den lunkne vand, tilsæt salt, olie og durumhvede.
- Herefter tilsættes mel, indtil konsistensen er sådan, at den slipper skålen.
- Dejen bør efterfølgende hæve min 20min tildækket.
- Tænd ovnen på minimum 275° (gerne mere), og lad bagepladen blive derinde, så den kan blive gennemvarm.
- Kom mel på et bord (gerne på bagepapir, da det gør det hele lidt lettere) og kom dejen ud på denne. Slå dejen ned, og tryk og stræk den efterfølgende i form (rul den aldrig med en kagerulle!)
- Kom tomassauce og fyld, krydderi efter smag.
- Tag den varme bageplade ud og kom hurtigt pizzaen på denne og ind i ovnen (dette skal gå hurtig for at undgå fald i varmen).
- hold herefter øje med pizza´en... afhængig af størrelse og fyld kan det tage fra 6 - 10 minutter, inden den er klar.