
Satay-spyd m. kylling og peanutsauce
Lækker og hurtig ret
Ingredients
- 600 g Kyllingebryst hakket
- ½ tsk oriander stødt
- ½ tsk spidskommen stødt
- 1½ tsk karry
- 1½ spsk frisk ingefær revet
- 1½ fed fed hvidløg revet
- 1½ æggeblomme
- 2-3 spsk kokosmælk
- Salt
- 12 træspyd
Satay sauce:- 3 dl kokosmælk
- 90 g peanutbutter
- 1 stk Lime Saft & revet skal
- 1½ tsk soja
- ½ fed hvidløg
- Salt
Instructions
- Læg træspyd i koldt vand.
- Vend det hakkede kyllingekød sammen med de tørrede krydderier.
- Tilsæt æggeblomme, ingefær og hvidløg, og rør sammen. Kom 1-2 spsk. kokosmælk og lidt salt.
- Fugt hænderne let og form farsen omkring træspyddene.
- Steg kyllingespydene på en middel varm pande i stegeolie cirka 10 minutter.
- Blend alle ingredienserne til sataysaucen , undtagen salt, sammen. Smag til med salt.
- Server de ristede kyllingespyd overhældt med sataysauce, pyntet med hakkede peanuts og frisk koriander.
Notes
Serveres med jasmin ris og naanbrød