Smash Burger m. "secret sauce"

Keep it simple... men med mere af det gode!
Det er grund filosofien i en såkaldt "smash burger". Bøffen deles op i 2 mindre bøffer, der klemmes helt flade (heraf "smash") - Dette giver en samlet større overfladeareal (mere stegeskorpe) og i kombination med den nemme/enkle "secret sauce" (dressing), er det bare en super nem måde, at tage en burger "back to basic" og samtidig til "the next level".
Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 40 minutes
Course Hovedret
Servings 6 stk

Ingredients
  

  • Bøffen:
  • 700 g hakket oksekød
  • 1 spsk worcestershire sauce

  • Dressing
  • 4 spsk hellmann´s mayonnaise
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk yltelage fra drueagurkerne
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • salt + peber

  • Andet
  • 1 glas syltede skiveskårede drueagurker
  • 3 stk Tomater
  • 1 stk Iceberg
  • 1 stk Løg
  • 12 skv cheddar ost
  • 6 stk Brioche boller

Instructions
 

  • Dressing:
  • Bland mayonnaise, ketchup, sylte lagen, røget paprika, hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber i en skål ..smag til og lad det efterfølgende trække i køleskabet indtil brug.

  • Kødet:
  • Bland farsen med worcestershire sauce og/eller fishsauce i en skål.
  • Del farsen op i 12 kugler af ~60g - og placer dem på et stykke bagepapir.
  • Klem nu kødbollerne flade "smash". -Dette gøres lettest ved at placere et stykke mellemlægspapir mellem en kødbolle og en flad genstand (undersiden af en tallerken eksempelvis) - klem bøfferne til de er ca ~0,5 cm).
  • Kryder dem godt med salt og peber.

  • Tilberedning:
  • Varm en pande godt op. Del brioche bollerne og steg “indersiden” af dem hurtig af på en varm pande, der lige er blevet "strøget let" med lidt smør. - Giv dem kun 10-15 sekunder til de har taget farve.
  • Steg nu bøfferne i rigelig smør ved høj varme i ca 1-2 min pr side. -Når bøfferne vendes kommes der et stykke cheddar ost ovenpå, og efter knap 1 minut sættes der et låg på panden (så smelter din cheddar ost på få sekunder) og bøffen er klar til servering.

  • Opbygning
  • Byg nu burgeren op fra bunden med 1 stor tsk dressing der fordeles på underbollen. læg herpå en skive tomat, lidt fint strimlet iceberg. 2 "smash" bøffer, 3-4 skiver drueagurk, løgringe og slut af med at smøre overbollen med 1 stor tsk dressing og klem nu det hele let sammen.

Notes

Skal den helt op at ringe, anbefaler jeg at du tilføjer et par skiver sprød bacon og et spejlæg.
bon appetit 🙂
Keyword opdateret