75gparmesanfriskrevet, groft eller fint efter smag
Kødsovs:
500ghakket oksekød
2spskolivenolie
50gbacon
3stænglerfrisk timian(eller 1 ½ tsk tørret)
2fedhvidløgfinthakket
2stkløgfinthakket
1dlrødvin(kan evt. undlades)
100gsoltørrede tomaterfinthakket
2tskbalsamico
2dshakkede tomaterMutti :)
Instructions
kær baconen i tynde skiver og steg skiverne i olivenolie i en tykbundet gryde ved middelhøj varme. Når baconen er færdigstegt, tages den op og drypper af på et stykke køkkenrulle.
Kom løg, hvidløg og timian i gryden og steg det under omrøring til løgene er bløde og klare.
Tilsæt kødet og brun det, hæld rødvinen ved og lad det koge ind.
Tilsæt soltørrede tomater, balsamico og hakkede tomater. Skær den ristede baconen i små terninger og kom den tilbage i gryden.
Læg låg på og lad det simre i en times tid ved lav varme. Hold øje med, at det ikke koger tørt, hvis det skulle ske, så tilsæt en smule vand. Hvis saucen er for våd, så tag låget af og kog lidt op, mens spaghettien gøres klar.
Kog spaghetti efter anvisning på pakken og server i dybe tallerkener med bolognese-saucen, et stænk olivenolie og masser af friskrevet parmesanost på toppen