Go Back

Jordskokkesuppe

God som både hoved på en kold dag, eller som en forret
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Hovedret, Suppe
Servings 6

Ingredients
  

  • 500 g jordskokker
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 kviste timian
  • 1 liter hønsebouillon eller vand
  • ½ dl piskefløde
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 2-3 spsk cidereddike
  • 50 g chorizo eller peberbidder
  • ½ bundt purløg

Instructions
 

  • Skræl jordskokkerne
  • Tag to jordskokker fra til garniture til din jordskokkesuppe, og skær resten i grove tern. Pil løg og hvidløg, og skær også dem i grove tern.
  • Sauter jordskokkerne let i en gryde med olivenolie sammen med løg, hvidløg og timiankviste - sauter i et par min., uden at grøntsagerne tager farve.
  • Tilsæt bouillon eller vand, og lad din jordskokkesuppe koge i 10-15 min., til jordskokkerne er møre. Tilsæt herefter piskefløde, og kog suppen i et par min. mere.
  • Tag nu suppen af varmen, og blend den glat med en stavblender, og smag først nu til med salt, peber og eddike. Hvis du tilsætter en jordskokkesuppe salt tidligere i processen, inden jordskokkerne er kogt helt møre, kan de være svære at blende helt ud i den færdige jordskokkesuppe.
  • Skær chorizoen/peberbidderne ud i små tern, og steg dem let på en pande, så de bliver lidt sprød og taber lidt fedt.
  • Skær de sidste 2 rå jordskokker i små tern, og mariner dem med olivenolie, salt, peber, eddike og skåret purløg.
  • Server suppen i dybe tallerkner, og kom lidt rå jordskokke-tern, ristet chorizo og skåret purløg ned i hver portion jordskokkesuppe.
Keyword opdateret