Go Back

Shepards Pie

En variant af en engelsk klassiker
Prep Time 40 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

  • 500 g hakket oksekød eller lam
  • 1 spsk smør
  • 1 stk stort løg finthakket
  • 2 stk store gulerødder groftrevet
  • 2 fed hvidløg knust
  • 2 stængler bladselleri groft revet
  • 2 spsk worcestershire sauce
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 tsk tørret timian eller 1 spsk frisk timian
  • 1 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl kyllinge el. hønsefond eller boullion
  • salt og friskkværnet peber

Kartoffelmos:

  • 1 kg kartofler skrællede
  • 75 g smør
  • 2-3 spsk piskefløde kan undlades
  • 2 spsk friskrevet parmesan
  • 1 spsk pankorasp eller alm rasp
  • salt og peber

Instructions
 

  • Sauter de hakkede løg i en gryde med smør til de er klare og gennemsigtige. Tilsæt kød og brun det godt igennem ved høj varme.
  • Skrue ned for varmen og tilsæt gulerødder, bladselleri, hvidløg, tomatpure, rødvin, 2 spsk Worcestershire sauce, hønsefond samt timian, rosmarin, salt og peber.
  • Kog op og lad det simre i 10 minutter.

Kartoffelmos:

  • Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt vand (uden salt) til de er møre.
  • Kom de møre varme kartofler i en stor skål sammen med smør. Pisk godt igennem med en håndmikser til kartoffelmosen er cremet og luftig. Tilsæt piskefløde og smag til med parmesanost, salt og peber.

Samling:

  • Fordel kødsaucen i et smurt ovnfast fad og læg et låg af kartoffelmos over. I første omgang glattes kartoffelmosen pænt ud med en spartel – dernæst laves mønster med en gaffel (se billede) og drys over med pankorasp og lidt ekstra parmesan.
  • Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-45 minutter.
Keyword opdateret