Go Back

Pebernødder

De ubetinget bedste af slagsen, så du kan lige så godt lave en dobbeltportion med det samme :)
Prep Time 10 minutes
Cook Time 8 minutes
udrulning 15 minutes
Course Kage & Dessert
Servings 100

Ingredients
  

  • 125 g blødt smør stuetemperatur
  • 125 g sukker
  • ½ dl piskefløde
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk hvid peber
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 250 g hvedemel

Instructions
 

  • Med en elpiske pisker du smør og sukker sammen i en skål.
  • Tilsæt piskefløden og pisk yderligere.
  • I en anden skål blander du hvedemel med de resterende ingredienserne (alle krydderierne).
  • Si mel/krydderiblandingen i skålen med smørblandingen.
  • Med hænderne ælter du dejen godt igennem, så det bliver en sammenhængende dej.
  • Del dejen i små stykker, som trilles til lange pølser med cirka samme tykkelse som en lillefinger.
  • Skær pølserne ud i cirka 1 cm i størrelsen og tril til kugler.
  • Fordel dejkuglerne på to bageplader med bagepapir.
  • Bag pebernødderne i ovnen ved 200° alm. ovn i cirka 7-8 minutter. Husk at holde øje undervejs – de må ikke få for meget farve.
  • Lad pebernødderne afkøle på en rist og opbevar dem i en tætlukket kagedåse.
Keyword opdateret