Go Back

Hvidkål m. Spicy Oksekød

Prep Time 45 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 15 minutes
Course Hovedret, LCHF
Servings 2

Ingredients
  

  • ½ Hvidkål
  • 2 stk Gulerødder store
  • 60 g Smør
  • 2 tsk Løg hakket
  • 2 fed Hvidløg hakket
  • 500 g Hakket oksekød
  • tsk Cajun Krydderi Se opskrift under krydderier
  • 1 tsk tsk Spidskommen
  • 1 knsp Chilipulver
  • Salt og peber mere end man tror

Instructions
 

  • Riv hvidkål og gulerødder og hæld det i en skål.
  • Smør et stort ildfastfad godt med smør.
  • Opvarm ovnen til 200°
  • Opvarm smør på en stor pande og steg hvidkål og gulerødder ved høj varme, indtil hvidkålen bliver lidt brun i spidserne. Drys med salt og peber og hæld det over i det smurte fad.
  • Opvarm igen smør på panden og steg de hakkede løg klare heri sammen med hvidløg. Brun kødet oveni i løgene, hæld alle krydderierne ved og vend det hele godt rundt på panden. Hæld nu kødet over i fadet til hvidkål/gulerodsblandingen, og vend det hele godt sammen.
  • Sæt fadet i ovnen på en bageplade nederst i ovnen. Steg i ovnen i 1-1,5 time. Rør i det ca. hver 20- minut. Tag ud, lad afkøle og server.

Notes

Det smager dejligt med et par stænk hot sauce på, hvis man er til spicy mad, og det er dejligt med en grøn salat med olie-eddike-dressing ved siden af, men retten kan også fint spises, som den er.
Keyword opdateret