Go Back

Æggekage m. Kartofler

Kaldes også en bornholmsk æggekage
Prep Time 30 minutes
Cook Time 35 minutes
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

  • 6 stk æg
  • 500 g Kogte kartofler
  • 2 stk Løg
  • 250 g Champignion
  • 75 g Revet parmasanost
  • 1 knsp Chilipulver
  • 1 dl. Madfløde
  • Olivenolie + smør til stegning
  • Salt & Peber
  • rugbrød, tomater & purløg som tilbehør

Instructions
 

  • Tænd ovnen på 200°
  • De kogte kartofler skæres i tern.
  • Løgen pilles og hakkes fint.
  • Champignionerne renses og skæres i tynde skiver.
  • Kartoflerne steges på en pande i en blanding af olie + smør, til de er let gyldne, krydr dem med salt og tag dem af panden over i et ildfast fad.
  • Kom igen smør og olie på panden og steg champignionerne. - Når de er halvfærdige tilsættes de finthakkede løg. - Steges til den er gyldne. kommes efterfølgende over i det ildfaste fad.
  • Pisk herefter æg sammen med madfløde, chili, salt, peber & 75% af det revne parmasan ost.
  • Hæld æggemassen over de stegte kartofler, løg og champignion i det ildfaste fad... sæt låget på og sættes i ovnen ca. 30min (den skal soufflere/hæve).
  • Herefter tages låget af fadet og retten drysses med det resterende revne parmasan.. og sættes i ovnen ca. 2-5 min.

Notes

Serveres med rugbrød, skiveskårne tomater og drysset med finthakket purløg.
Keyword opdateret