Go Back

Pasta Carbonara

En klassisk pasta-ret der er virkelig nem at lave og smager fantastisk.
Hav alle ingredienser og ting klargjort og ved hånden inden du går igang... når først du starter går det virkelig stærkt!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Course Hovedret, pastaret
Servings 4

Ingredients
  

  • 8 skv Bacon ell. panchetta i strimler
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 dl Fløde
  • 250 g Frisk Fettucine eller spaghetti
  • 3 stk Pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g Revet parmesan
  • 1 spsk olivenolie
  • en håndfuld frisk hakket basilikum
  • En håndfuld frisk hakket persille
  • friskkværnet peber

Instructions
 

  • Bland æg, fløde og den revne parmasan i en skål.
  • Skær bacon i strimler
  • klem og skær herefter hvidløgene i tynde strimler
  • Skyl og hak basilikum + persille
  • Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
  • Varm en pande op ved middelvarme, kom en smule olivenolie på panden og steg baconen sprød - halvvejs kommer du pastaen i det kogende vand og gør et dørslag klar, så du hurtigt kan få siet vandet fra når den er kogt.
  • Når baconen er tæt på at være færdig stegt, vendes den fintsnittede hvidløg i og steger med kortvarig. - Herefter tager du den friskkogte pasta og vender den i baconen på panden. Ryst det godt sammen.
  • Vend nu æggemassen og de friske krydderurter i og sluk for varmen. Vend det hele hurtigt rundt, indtil æggemassen bliver cremet, men lad den endelig ikke stivne. (Kom evt. lidt kogevand fra pastaen i for at gøre retten mere blød)
  • Pasta carbonara´en skal herefter serveres straks!

Notes

-med lidt friskkværnet peber og revet parmesan på toppen.
Keyword opdateret