Go Back

Mørbrad i fad

Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 30 minutes
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

  • 2 stk Svinemørbrad
  • 150 g Fedtreduceret Bacon i tern
  • 400 g Champignioner
  • 200 g Løg
  • 3 dl Piskefløde
  • 3 dl Vand
  • 2 spsk Maizena Jævning
  • salt & peber

Instructions
 

  • Rens de 2 svinemørbrad for hinder og sener, og skær dem i 2 cm tykke bøffer.
  • Champignon renses og skæres i skiver eller både.
  • Løgene finthakkes.
  • Tænd ovnen på 200°
  • Steg bacon i en smule smør til det er sprødt og læg det på et stykke køkkenrulle.
  • Steg mørbradbøfferne i smør i et par minutter på hver side, krydres med salt og peber undervejs. - Læg bøfferne i et ildfast fad og dæk med staniol.
  • Steg champignonerne på en tør pande. Når væsken trækker ud af champignonerne, hældes væsken over i det ildfaste fad, og champignonerne steges til de tager farve. - Lægges efterfølgende over mørbradbøfferne.
  • Steg løgene i smør, og når de begynder at tage farve, tilsættes vand.. lad det simre lidt, så løgene er godt møre. tilsæt fløde og smag til med salt og peber, slut af med at jævne sovsen (den skal være som en normal sovs i konsistens.)
  • Hæld sovsen over mørbrad og champignon i det ildfaste fad, og strø tilsidst bacon på toppen.
  • Stilles i den 200° forvarmede ovn i ca 30 min.

Notes

Serveres med brune ris og evt lidt friskhakket persille.
Keyword opdateret