Go Back

Falafel

Lækre sprøde og mellemøstlig krydret alternativ til kød.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
I blødsætning 1 day
Course Hovedret

Ingredients
  

  • 400 g Tørrede kikærter
  • 2 bundter Persille
  • 2 fed Hvidløg
  • 3 stk æg
  • 2 tsk Salt
  • 4 tsk Koriander stødt
  • 4 tsk Spidskommen stødt
  • 1 tsk Chilipulver
  • 2 spsk Rasp
  • 2 spsk Citronsaft
  • 1 stk Løg
  • 1 l Friture, Raps eller solsikkeolie

Instructions
 

  • Sæt de tørrede kikærter i blød i kold vand dagen inden retten skal laves
  • Hæld vandet fra de hydrerede kikærter i en sigte (husk at sortere grønne eller sorte kikærter fra)
  • Hæld kikærter i en blender (alternativ i en skål og brug en stavblender). Tilføj alle ingredienser (undtaget olien), og blend massen til en farsagtig konsistens
  • Opvarm olien i en frituregryde, fritøse eller blot i en gryde ell. sauterpande. - Temperaturen på olien skal være imellem 165 -190°
  • Form nu de runde falafler i hånden med en spiseske og placer dem herefter forsigtig i den varme Olie. De skal friteres i nogle minutter, indtil de har fået en smuk gylden farve og sprød skal.
  • Tag falaflerne op af den varme olie og læg dem på en tallerken med lidt fedtsugende papir.

Notes

Serveres varme og er virkelig lækre i en pita, en wrap eller blot i en salat.
Overskydende falafler kan fryses og opvarmes i ovnen, som en nem og hurtig aftensmad.