Falafel
Lækre sprøde og mellemøstlig krydret alternativ til kød.
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
I blødsætning 1 day d
- 400 g Tørrede kikærter
- 2 bundter Persille
- 2 fed Hvidløg
- 3 stk æg
- 2 tsk Salt
- 4 tsk Koriander stødt
- 4 tsk Spidskommen stødt
- 1 tsk Chilipulver
- 2 spsk Rasp
- 2 spsk Citronsaft
- 1 stk Løg
- 1 l Friture, Raps eller solsikkeolie
Sæt de tørrede kikærter i blød i kold vand dagen inden retten skal laves
Hæld vandet fra de hydrerede kikærter i en sigte (husk at sortere grønne eller sorte kikærter fra)
Hæld kikærter i en blender (alternativ i en skål og brug en stavblender). Tilføj alle ingredienser (undtaget olien), og blend massen til en farsagtig konsistens
Opvarm olien i en frituregryde, fritøse eller blot i en gryde ell. sauterpande. - Temperaturen på olien skal være imellem 165 -190°
Form nu de runde falafler i hånden med en spiseske og placer dem herefter forsigtig i den varme Olie. De skal friteres i nogle minutter, indtil de har fået en smuk gylden farve og sprød skal.
Tag falaflerne op af den varme olie og læg dem på en tallerken med lidt fedtsugende papir.
Serveres varme og er virkelig lækre i en pita, en wrap eller blot i en salat.
Overskydende falafler kan fryses og opvarmes i ovnen, som en nem og hurtig aftensmad.