Rør gæren ud i mælken og tilsæt æg og sukker. Rør ingredienserne godt sammen (evt. i en røremaskine). Bland de to meltyper og rør melet i lidt ad gangen. Når alt melet er rørt i, så tilsæt det smeltede smør. Ælt dejen til den er smidig.
Lad dejen stå og hvile tildækket i en halv time.
Hæld dejen ud på køkkenbordet og del den i 16 stykker. For at få lige store pølsebrød, plejer jeg og veje hvert enkelt stykke. For at få 16 brød, skal hvert brød veje ca. 40-45 gr. Rul hvert brød til en aflang pølse og læg dem på en bageplade. Jeg kan have 16 pølsebrød på en plade.
Lad brødene hæve i 2 timer.
Bag pølsebrødene 200° i ca. 15 minutter.
Notes
Hvis du vil have lidt mindre brød, dvs. samme størrelse, som dem du finder i supermarkedet, skal hvert brød veje ca. 30-35 gr. Med denne vægt vil du i stedet få ca. 20 brød.Hvis du har lavet lidt mindre brød, så skal de kun have ca. 12 minutter.