Grove Burgerboller
Sunde boller, der fungerer fantastisk som sandwichbrød :)
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 1 hour hr 40 minutes mins
Total Time 2 hours hrs
- 50 g Gær
- 5 dl Lunken vand
- 2 stk Æg
- 2½ tsk Sukker
- 1 tsk Salt
- 0,4 dl Olie
- 150 g Groft rugmel
- 100 g Havregryn
- 550 g Hvedemel
Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri.
Rør rugmel og havregryn i.
Ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem.
Lad dejen hæve 1 time.
Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
Tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden.
Lad dem hæve 30 min. overdækket på bagepladen.
Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge f.eks mælk
Bag bollerne i 12 min ved 210° - til de er gyldne.