Go Back

Grove Burgerboller

Sunde boller, der fungerer fantastisk som sandwichbrød :)
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 40 minutes
Total Time 2 hours
Course Bagværk
Servings 12

Ingredients
  

  • 50 g Gær
  • 5 dl Lunken vand
  • 2 stk Æg
  • tsk Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 0,4 dl Olie
  • 150 g Groft rugmel
  • 100 g Havregryn
  • 550 g Hvedemel

Instructions
 

  • Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri.
  • Rør rugmel og havregryn i.
  • Ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem.
  • Lad dejen hæve 1 time.
  • Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
  • Tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden.
  • Lad dem hæve 30 min. overdækket på bagepladen.
  • Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge f.eks mælk
  • Bag bollerne i 12 min ved 210° - til de er gyldne.
Keyword opdateret