Skræl kartofler og selleri og skær i grove tern. Kog dem i letsaltet vand til de er helt møre, ca. 20 min.
Form imens 4 hakkebøffer af kødet og krydr dem med salt og peber. Steg dem i smør, 2-3 min på hver side ved høj varme, så de får en fin brun stegeskorpe. Tag bøfferne af varmen.
Skyl og skær dine champignoner/svampe i skiver, hak løg og hvidløg fint og skær porren i tynde skiver
Steg først champignonger og løg på panden, tilsæt evt lidt eksta smør. De skal stege til løgene blir bløde og champignonene lige bruner. Tilsæt porrer og steg med et par minutter.
Tag rosmarinbladene af stilken og hak dem fint. Tilføj til panden sammen med vand, fløde og boullionterning. Bring sovsen i kog og lad den småkoge ca. 5 min,
Put nu bøfferne på panden igen og lad dem simre med 5 minutter yderligere – til sovsen tykner og får den konsistens du ønsker og bøfferne er gennemstegte. Tjek ved at trykke let på dem, løber der lyserødt kødsaft ud, skal de have lidt længere. Smag sovsen til med salt og peber.
Mens bøfferne simrer, hælder du vandet fra kartoflerne og sellerien (husk at gemme lidt af vandet) og put dem i en skål. Tilføj kartoffelvand, fløde, smør og dild til skålen og pisk det hele til en blød mos med en håndmixer. Smag til med salt og peber.
Server hele herligheden med agurkesalat