Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Durumrulle med shawarma
Print Recipe
Prep Time
20
minutes
mins
Cook Time
20
minutes
mins
Total Time
40
minutes
mins
Course
Hovedret
Servings
4
Ingredients
300
g.
oksemørbrad
lammemørbrad eller oksetyksteg
1
spsk
kebabkrydderi evt. fra Santa Maria
Eller lav din egen blanding af oregano, cayennepeber, spidskommen, kanel, koriander og stødte nelliker
2
spsk
eddike
1
stk
løg
finthakket
2
fed
hvidløg
Fuldkornsruller:
200
g.
sigtet speltmel
eller hvedemel
50
g.
rugmel
2
tsk
bagepulver
1/2
tsk
groft salt
1/2
tsk
sukker
2
dl.
vand
Lidt olie til stegning.
Dressing:
3
dl.
6 % creme fraiche eller yoghurt naturel
1-2
spsk
tahin
1
tsk
sukker
Salt og peber
Fyld:
Salat
agurk
rødløg
tomater
peberfrugt
Stærk chilisauce eller sambal oelek
Instructions
Skær kødet i tynde skiver og vend det med krydderier, hakket løg, hvidløg samt eddike.
Dæk det til og lad det stå på køkkenbordet.
Rør dressingen sammen.
Skær grøntsagerne i mindre stykker.
Bland alle de tørre ingredienser til brødet i en stor skål, tilsæt vand og ælt dejen sammen.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 ligestore dele.
Form dem til boller og rul dem ud til flade cirkler på ca. 25 cm. i diameter.
Varm en teflonpande godt op, og dryp lidt olie på den (bare en smule) Bag brødene ca. 2 min. på hver side og hold dem varme under stanniol.
Svits kødet på den varme pande i et par minutter.
Anret kød, grøntsager og dressing i de lune brød.
Keyword
opdateret