Kom laksefiletter på en bageplade med bagepapir. Drys med flagesalt og peber og bag dem i en forvarmet ovn ved 175° varmluft i 15-18 minutter.
Hak basilikum og kog pasta efter anvisningerne på pakken. nb: det skal gerne times, så pastaen er færdigkogt et par minutter inden laksen er færdig i ovnen.
Varm en sauterpande op til middelvarme og rist pinjekernerne af. De ristede pinjekerner komme i en skål. sluk herefter for varmen til panden.
Kom nu olivenolie, flødeost og revet parmasan i sauterpanden og vend umiddelbar herefter den varme pasta heri. -Vend forsigtig pastaen rundt og når ostenblandingen er næste smeltet tilføjes den hakkede basilikum og der vendes yderligere nogle gange. fordel den bagte laks i mundrette stykker.
Drys ved servering med ristede pinjekerner, frisk basilikum og evt friskrevet parmesan.
Notes
Serveres evt. med et godt stykke focaccia brød og et glas hvidvin.