Go Back

Pasta med Laks og frisk basilikum

Simpel og hurtig ret.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Hovedret, pastaret
Servings 4

Ingredients
  

  • 250 g frisk pasta
  • 2 stk laksefiletter
  • 1 stor håndfuld frisk basilikum
  • 30 g Pinjekerner
  • 2 spsk flødeost naturel
  • 3 spsk olivenolie
  • 30 g parmesan revet
  • flagesalt og friskkværnet sort peber

Instructions
 

  • Kom laksefiletter på en bageplade med bagepapir. Drys med flagesalt og peber og bag dem i en forvarmet ovn ved 175° varmluft i 15-18 minutter.
  • Hak basilikum og kog pasta efter anvisningerne på pakken.
    nb: det skal gerne times, så pastaen er færdigkogt et par minutter inden laksen er færdig i ovnen.
  • Varm en sauterpande op til middelvarme og rist pinjekernerne af. De ristede pinjekerner komme i en skål. sluk herefter for varmen til panden.
  • Kom nu olivenolie, flødeost og revet parmasan i sauterpanden og vend umiddelbar herefter den varme pasta heri. -Vend forsigtig pastaen rundt og når ostenblandingen er næste smeltet tilføjes den hakkede basilikum og der vendes yderligere nogle gange. fordel den bagte laks i mundrette stykker.
  • Drys ved servering med ristede pinjekerner, frisk basilikum og evt friskrevet parmesan.

Notes

Serveres evt. med et godt stykke focaccia brød og et glas hvidvin.
Keyword opdateret