Go Back
Print
Notes
Smaller
Normal
Larger
Appelsinsauce
Lækker og smuk dessertsauce
Print Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
20
minutes
mins
Total Time
1
hour
hr
Course
Kage & Dessert, sauce
Ingredients
200
g
sukker
2
stk
usprøjtede appelsiner
0,5.
dl
grand marnier
kan undlades
150
g
mandelsplitter
Instructions
Smelt sukkeret til gylden karamel i en lille gryde.
Vask appelsinerne godt og riv skallen fra begge med et juliennejern.
Skær appelsinerne over og pres saften igennem en sigte ned i karamellen.
Tilføj grand marnier og den revne appelsinskal og kog det hele nogle minutter under omrøring, til noget af væden er fordampet.
Tag gryden af varmen og lad saucen stå ved stuetemperatur til selve anretningen.
Rist mandelsplitterne let på en tør pande ved middel varme – pas på, det går pludselig stærkt. Tag dem af panden og afkøl dem let.
Notes
Perfekt til pandekager med vanilieparfait eller som alternativ til kirsebærsauce på risalamande.
Keyword
opdateret