Go Back

Vaniljekranse

Mette Blomsterbergs version... den er altså bare god.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes
Course Kage & Dessert

Ingredients
  

  • ½ polynesisk vaniljestang
  • 180 g sukker
  • 200 g smør saltet og tempereret
  • 1 stk æg
  • 75 g mandelmel
  • 250 g hvedemel

Instructions
 

  • Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.
  • Rør vanilje, sukker og det stuetempererede smør sammen. Rør ægget med i blandingen og tilsæt slutteligt mandelmel og hvedemel.
  • Hæld dejen i en stofsprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt straks ud i vaniljekranse på bagepapir, diameter ca. 5 cm.
  • Bag dine vaniljekranse ved 200° til de er let gyldne - ca. 10- 14 min.
  • Afkøl de færdigbagte vaniljekranse på bagerist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.

Notes

Du kan selv lave mandelmel ved at blende en håndfuld mandler helt fin.
Keyword opdateret