Tomaterne kommes i et ildfast fad. Små tomater kommes hele i fadet, men er det lidt større tomater skal de halveres eller deles i kvarte.
Skær peberfrugten i mindre tern og kom den ved.
Dryp med en smule balsamico, en stor sjat olivenolie og lidt salt.
Bages 20 minutter i ovnen.
Imens snittes skalotteløg og hvidløgsfed fint og sauteres helt bløde i en god sjat olie (ved relativ svag varme) i cirka 10 minutter. -De skal være helt bløde, men uden at tage farve.
Når tomaterne til din tomatsuppe er færdigbagte, tages de ud af ovnen og hældes i gryden.
Der tilsættes vand, en bouillonterning, oregano og basilikum. kog nu tomatsuppen op.
Derefter blendes tomatsuppen med en stavblender.
Tilsæt fløde og smag tomatsuppen til med sukker, balsamico, salt og friskkværnet peber.
Notes
Serveres med parmasan flager på toppen, en klat cremefraiche og et godt stykke brød.