Go Back

Grillede marokkanske oksespyd

God til grill
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 45 minutes
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stk løg finthakket
  • 1 stk hvidløg
  • 1 tsk chili
  • 1 håndfuld persille eller lignende krydderurter finthakket
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 1/3 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1 stk æg
  • 1 spsk Havregryn stor

Instructions
 

  • Start med at skrælle løg og hvidløg og hak det fint. Halver chilien, fjern kernerne og hak også den fint. Bland nu oksekød, løg, hvidløg, chili, persille og alle krydderierne i en skål – gerne med dine hænder. Rør også ægget og havregryn i. Lad farsen trække på køl i 15 minutter.
  • Form dem til aflange, store frikadelle-lignende stykker og stik dem på et spyd. Gril dem på grillen på begge sider ved forholdsvis høj varme, til de er gennemstegt. Tiden afhænger af varmen på grillen, men jeg kan fortælle, at jeg gav dem cirka 5-7 minutter på hver side. Skær evt. et oksespyd igennem for at tjekke om de er stegt hele vejen igennem.

Notes

Serveres til Ovnkartofler, grillede grønsager, en god salat eller måske en kold kartoffelsalat
Keyword opdateret