Go Back

Ciabattabrød

Opskrift til 3 mellemstore brød
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Hævetid 5 hours
Total Time 5 hours 35 minutes
Course Bagværk
Servings 3

Ingredients
  

  • 7 dl lunkent vand
  • 10 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 800 g Manitoba hvedemel
  • 3 tsk fint salt
  • 3 spsk olivenolie

Instructions
 

  • Kom lunkent vand – cirka 30° varmt – i en skål. Kom sukker og gær i og rør det ud, sukker og gær skal opløses helt.
  • Kom hvedemel og salt i skålen og rør nu dejen sammen til den er samlet - men rør heller ikke for længe.
  • Beklæd skålen med husholdningsfilm så det lukker tæt, og læg også et viskestykke over.
  • Her skal dejen nu hæve i fem timer på køkkenbordet.
  • Forvarm ovnen til 275 grader varmluft.
  • Hæld dejen ud på et bord, som du har drysset godt med Manitobamel. Dejen er rimelig tynd, og det er også meningen, så bliv ikke forskrækket.
  • Fold dejen sammen et par gange fra den ene side til den anden, men ælt IKKE i dejen.
  • Skær den ud i tre lige store store stykker, som lægges en smurt bageplade. Træk eventuelt lidt i brødene, og læg dem på bagepladens korte længde. - Hold så meget plads som muligt mellem dem.
  • Når ovnen er helt varm, sættes pladen med brødene ind på næstlaveste rille, og her skal de nu bages i knap 20 minutter. Hold øje med dem til sidst - de må gerne få nogle mørke pletter, men de skal ikke være helt forkullede.
  • Tag brødene ud og lad dem afkøle på en rist.

Notes

Opskriften er fra Madens Verden
Keyword opdateret