500g.blandede svampef.eks. shitake, markchampignon, østershatte, Karl Johansvampe
125gbacon
1fedhvidløg
1stkskalotteløgstort
1spsksmør og lidt olivenolie
2dlfløde
frisk timianen lille håndfuld
et skvæt citronsaft
salt og friskkværnet peber
Instructions
Sæt vand over til pastaen. Rens svampene og del dem i kvarte.
Skær bacon i strimler og steg dem sprøde på panden. - Tag dem af panden og over på noget fedtsugende papir.
Hak hvidløg og skalotteløg og svits begge dele i smør og olivenolie på en pande på medium varme til de er bløde og gennemsigtige.
Tag løg og hvidløg af panden, varm den grundigt op og svits svampene i en smule olie. Det er vigtigt, at panden er ordentlig varm, så svampene ikke begynder at koge i deres eget væde og bliver bløde og slaskede. Når svampene er let ristede, tilsættes løg og skalotteløg igen.
Hæld fløden over, tilsæt frisk timian og lad det simre uden låg.
Kom nu pastaen i det kogende vand
Smag imens saucen til med salt, frisk peber og en smule citronsaft.
Servér med det samme pastaen er klar, med sprødt bacon og revet parmesan på toppen.
Notes
Kan spise alene, men går også godt med et stykke stegt kyllingebryst.