Go Back

Pasta m. Cremet Svampesauce

Nem og velsmagende
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Course Hovedret, pastaret, tilbehør

Ingredients
  

  • 500 g tagliatelle bredbåndspasta
  • 500 g. blandede svampe f.eks. shitake, markchampignon, østershatte, Karl Johansvampe
  • 125 g bacon
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk skalotteløg stort
  • 1 spsk smør og lidt olivenolie
  • 2 dl fløde
  • frisk timian en lille håndfuld
  • et skvæt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Instructions
 

  • Sæt vand over til pastaen. Rens svampene og del dem i kvarte.
  • Skær bacon i strimler og steg dem sprøde på panden. - Tag dem af panden og over på noget fedtsugende papir.
  • Hak hvidløg og skalotteløg og svits begge dele i smør og olivenolie på en pande på medium varme til de er bløde og gennemsigtige.
  • Tag løg og hvidløg af panden, varm den grundigt op og svits svampene i en smule olie. Det er vigtigt, at panden er ordentlig varm, så svampene ikke begynder at koge i deres eget væde og bliver bløde og slaskede. Når svampene er let ristede, tilsættes løg og skalotteløg igen.
  • Hæld fløden over, tilsæt frisk timian og lad det simre uden låg.
  • Kom nu pastaen i det kogende vand
  • Smag imens saucen til med salt, frisk peber og en smule citronsaft.
  • Servér med det samme pastaen er klar, med sprødt bacon og revet parmesan på toppen.

Notes

Kan spise alene, men går også godt med et stykke stegt kyllingebryst.
Keyword opdateret